Highlights, toners, olaplex, snap jij het nog?

Highlights, Toners, Olaplex, snap jij het nog?

 

Babylights, highlights, lowlights, slices, regular, Olaplex, toners, snap jij het nog? Je hebt zoveel soorten highlights en andere oplichtingsvormen, vandaag lees je hier alles over highlights en wat daarbij hoort bij ons in de salon.

Folie highlights.

Je kunt hightlights onderverdelen in meerdere categorieën maar het belangrijkste: het is bij niemand hetzelfde. Highlights zijn altijd zoals dat zo mooi heet; gepersonaliseerd.

Wij verdelen ze in de salon onder in microlighths, ook bekend als babylights. Dat zijn hele fijne plukjes die heel mooi blenden met je eigen haarkleur. Blenden? Haha, vaktaal is een dingetje in ons vak. Blenden betekent dat het heel subtiel opgaat in jouw eigen kleur. Dan hebben we regular highlights. Er worden iets groffere plukjes opgenomen en ook geweven. Als laatste heb je de slice highlights, daarbij worden baantjes gefolied en wordt er niet geweven.

We hebben meerdere manieren om de folies in je haar te plaatsen. Het ligt eraan hoe jij je haar draagt, welke kant op en waar jij het effect wilt hebben. Bv, draag je jouw haar veel in een staart of vlecht? Dan is het mooi om helemaal langs je gezicht te folien en ook in je nek de contouren mee te nemen. Draag je jouw haar altijd los is dat weer een heel ander verhaal. Dit kun je rustig aan je styliste overlaten, hier hoef je zelf niet over na te denken:)

Dan kies je hoeveel folies je wilt. Je kunt in overleg met je haarstyliste kiezen voor alleen in je pony/lok. Of de bovenpartij, dit noemen we de scalpafdeling. Voor meer effect kies je half head, tot over je achterhoofdsbeentje en voor het meeste effect kies je fullhead. Oftewel: je hele hoofd vol folies.

Dit, samen met de lengte en dikte, bepaalt ook jouw prijs. Wat veel voorkomt is dat je de eerste keer full head folies krijgt. Dat kost veel tijd en is automatisch duurder. Het betekent zeker niet dat je dat elke keer opnieuw moet doen, vaak juist niet. Meestal kun je zeker 2 keer daarna alleen half head folies laten zetten.

In principe maken we met iedereen een soort van een traject. Bv 1 keer fullhead, 2 keer halfhead. Uiteraard afhankelijk van wat je wilt bereiken. We spreken allemaal dezelfde taal in de salon dus iedereen weet precies wat er met elke soort highlights bedoeld wordt.

Waarom highlights en geen totaalkleuring? Met highlights krijg je gemakkelijker een koele kleur en wat minder snel uitgroei.

Tonen

Een toning wordt heel vaak gezet na een blondeerbehandeling. Het is een zeer milde kleuring, soms zelfs met een masker erin. Een toning zorgt voor een laatste kleurcorrectie of om een extra gloed over je haar te maken. Een rosé gloed of een andere pastelkleuring. We gebruiken een toning ook veel bij totaalkleuringen, lees: verven. Om o.a. de punten op te frissen maar daarover later meer.

Olaplex

We werken graag met Olaplex, het product dat ervoor zorgt dat we verder kunnen oplichten zonder dat je haar beschadigt. Van Olaplex zijn verschillende behandelingen, in elk geval zorgt het voor het behoudt van de elasticiteit van jouw haar. Door het oplichten wordt je haar veel minder beschadigd door Olaplex toe te passen. We hebben ook een onderhoudsproduct van Olaplex voor thuis. Lang leve de uitvinders!

 Grijstinten

Wil je de echte grijstint die je nu heel veel ziet? Dan zul je het thuis moeten onderhouden met een zilvershampoo en een hydraterende conditioner of een masker. Zonder de zilvershampoo kun je absoluut niet. Dit is een kleur die wij kunnen creëren maar waar jij moet helpen de kleur mooi te houden anders komt de warmte van je eigen pigment weer zichtbaar. Het is ook een behandeling die heel veel tijd kost en ook niet altijd in 1 keer bereikt kan worden. Dat ligt heel erg aan de kleur die je op dat moment al hebt. Gelukkig hebben we lekkere cappuccino en als het echt lang duurt een cup a soup.20170121_133801